Netvliesonderzoek en -behandelingen

Waarom is Retina Onderzoek Belangrijk?

Het netvlies, ook wel de retina genoemd, is het laagje aan de achterkant van uw oog dat verantwoordelijk is voor het omzetten van licht in elektrische signalen die naar de hersenen worden gestuurd. Een gezond netvlies is essentieel voor een scherp zicht.

Regelmatig netvliesonderzoek stelt ons in staat om eventuele afwijkingen of aandoeningen vroegtijdig op te sporen, soms zelfs voordat u symptomen ervaart. Vroege detectie is cruciaal voor een succesvolle behandeling en het behoud van uw zicht op lange termijn.

 

Retina Behandeling

In onze praktijk kunnen we met een oogfundusonderzoek en optische coherentietomografie (OCT) een gedetailleerd beeld van uw netvlies krijgen. Er is een breed scala aan retinale aandoeningen waaronder maculadegeneratie, diabetische retinopathie en retinale vaatocclusies.

Een aanvullend onderzoek met een fluoangiografie gebeurt in het ziekenhuis ZOL campus St Jan in Genk. Op basis van de onderzoeksresultaten stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Onze behandelingen omvatten intravitreale injecties en laserbehandelingen. Indien er een netvliesingreep nodig is, dan verwijzen we naar een netvlieschirurg. We streven naar de best mogelijke resultaten, waarbij we uw gezichtsvermogen zo goed mogelijk behouden en de progressie van de aandoening zoveel mogelijk beperken.

Heeft u nog verdere vragen of wenst u een raadpleging met onze praktijk?