Glaucoom

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een oogaandoening die wordt gekenmerkt door een abnormale toename van de druk in het oog. Deze verhoogde oogdruk kan schade aanrichten aan de oogzenuw en het gezichtsvermogen aantasten. Het is een sluipende aandoening die vaak geen symptomen veroorzaakt in de vroege stadia, waardoor het belangrijk is om regelmatige oogcontroles te ondergaan.

 

Behandeling van glaucoom

Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden om de progressie van glaucoom te vertragen en het gezichtsvermogen te behouden.

Onze aanpak begint met een grondig oogonderzoek, waarbij we de oogdruk meten en de gezondheid van uw ogen beoordelen. Indien nodig zullen we aanvullende tests uitvoeren, zoals gezichtsveldonderzoek en optische coherentietomografie (OCT), om een nauwkeurige diagnose te stellen.

Afhankelijk van uw specifieke situatie stellen wij een behandelplan op dat kan bestaan uit oogdruppels, medicatie, laserbehandelingen of chirurgie. Ons doel is om de oogdruk te verlagen, verdere schade aan de oogzenuw te voorkomen en uw gezichtsvermogen te behouden.

Heeft u nog verdere vragen of wenst u een raadpleging met onze praktijk?